Tatil , Tatil Köyleri, Tatil Hikayeleri
Son on yılda Türkiye’de tatil seçeneklerinin farklılaşmasına bağlı olarak Turizm işletmecileri Anadolu aile yapısına uygun tatil seçenekleri geliştirmeye başladılar. Muhafazakar insanlara tatil seçeneği sunan turizm işletmeleri bayanlara özel havuz ve içki servisi olmayan farklı otel sistemleri geliştirdiler. Son yıllarda artmaya devam eden tesisler muhafazakar aileler tarafından yoğun ilgi gördü. ilk otel Aydın’ın Didim ilçesinde Caprice Otel ismiyle faaliyete geçti ve şimdi sayıları oldukça fazla.
Bu konuyla ilgili hizmet veren Turizm işletmesi sahipleri dindar bir aile tatile gitmek istediğinde tesiste ne gibi özellikler ister sorusundan yola çıkarak tesisleri bu özen doğrultusanda organize etmeye çalıştıklarını ifade ediyorlar.
Geçtiğimiz yıllarda Anadoluda muhafazakar ailelerin tatil alışkanlığı tatillerini memleketlerinde akraba ziyaretlerinde geçirdikleri yönündeydi. Aile otellerinde artışla birlikte sosyo-ekonomik durumu iyi durumda olan aileler muhafazakar aile yapısına uygun turistik beldelerde hizmet veren otelleri doldurmaya başladılar. Önümüzdeki yıllarda İslami oteller diyebileceğimiz bu otellerin sayısında daha fazla artış bekleniyor.
Turizm sektörü işletmecileri bu tür otelleri sadece dini öncelikleri olan ailelerin tercih etmediğini farklı kültürden kişilerinde tercih ettiğini otellerinde daha rahat tatil yapabildikleri için tercih ettiklerini belirten tatilcilerinde olduğunu belirtiyorlar.
Mahafazakar tatil seçeneği sunan otellerde fiyatların diğer tatil otellerine göre fazla olmasını ise sektör temsilcileri okulların tatil olmasıyla 3 aylık süreç boyunca otellerde doluluk olduğunu diğer 9 ay ailelerin tatil olanaklarının fazla olmadığını kısa dönemde hizmet verebildikleri için fayatların yukarıda olduğunu sözlerine ekliyorlar.
rabia
Temmuz 27th, 2009 04:54
muhafazakar kişilerinde tatil yapabilmeleri için tatil yörelerinde bu tür otellerin çoğalması çok hoş gönül rahatlığıyla tatilimizi yapabiliyoruz
nisa
Ağustos 4th, 2009 18:20
son zamanlarda bir sürü otel türemeye başladı biz ailecek ihlas armutluyu tercih ediyoruz fakat gelicek yaz muhafazakar tatil tercihimize bir yenisini katmak istiyoruz ben şimdiden başladım araştırmaya
kerim
Ağustos 25th, 2009 18:20
nisa sana katılıyorum armutlu benimde hoşuma gidiyor ama farklı bir yer arıyor insan her defasında oraya gitmekte sıkıntı veriyor
Seyhan
Ağustos 28th, 2009 05:33
Armutlu gerçekten güzel. Özellikle bayanlar için ayrı deniz olması birinci tercih sebebi fakat evi kiralıyorsun ve bir sürü para veriyorsun. Bence bu tip yerlerin çoğalması aynı zamanda da rekabet demek olacak. Hem biz müşterilerin seçme şansı çoğalacak hemde fiyatlar makul seviyelere inecek.